DISCOVER ZAKOPANE

practical information on the town of Zakopane and the region (since 2003)
discover zakopanehome page contactcontact
SELECT LANGUAGE:
zakopane

Fedezd fel Zakopane! - hasznos tudnivalók turistáknak

Zakopane Lengyelország legdélebbi csücskében fekszik. 30.000 lélekszámmal büszkélkedhet, 1933 óta városi címmel rendelkezik. Itt születtem, és igazán szeretem ezt a szép várost, melynek bája fõleg rendkívüli fekvésébõl adódik.

MIKOR LEGSZEBB ZAKOPANE?

skiing
.:JANUÁRBAN a napok nagyon rövidek és fagyosak, mindemellett a síviszonyok áldásosak. Január végét és FEBRUÁR elsõ felét a lengyelországi iskolai szünet jellemzi, ami fõleg a sípályákon érezhetõ. Február vége és MÁRCIUS egésze síelés szempontjából szinte tökéletesnek nevezhetõ.
crocus
.:ÁPRILISBAN a Kasprowy sípályáit még mindig bõséges hótakaró borítja, holott a környék legelõi virágtengerben pompáznak. MÁJUS az igazi tavasz ideje. JÚNIUSBAN Zakopane csendes; a hosszúra nyúló napok és a majd' üres túravonalak kirándulásra ösztönöznek.
hiking
.:JÚLIUS és AUGUSZTUS az igazi turista csúcsforgalom havai. A legkönnyebben elérhetõ túraútvonalak zsúfoltak, a felvonókhoz gyakran hosszú sorok kígyóznak.
hiking
.:SZEPTEMBER - kitûnõ hónap hegyi kirándulásokra és túrázásra - az idõjárás általában kedvezõ és az útvonalakat már nem tölti meg a nyári turista áradat. OKTÓBER hava igazán kétarcú: vagy nagyon szép és verõfényben mutatja meg a híres tátrai õszt, vagy hideg és meghozza az elsõ hóeséseket.
Christmas
.:NOVEMBERRE a nagyon hosszú téli-nyári szezon után végre elérkezik Zakopane számára a valódi pihenés. DECEMBER elejétõl egyes sípályák már készen várják a sízõket és snowboard imádóit. Karácsony Zakopanéban igazi élmény, a hangulatosan feldíszített város ilyenkorra általában hófehérbe öltözik.

Krupówki street in winter eveningKrupowki street

ZAKOPANE GARDEN APARTMENTS

Garden Apartments in Zakopane
two cozy apartments for 2 and for 4 persons in the centre of Zakopane


sleigh rides, snowmobiles, ski courses,
things to do in Zakopane
day trips, segway, quads bikes, rafting >>>


Hi Barbara, thank you for the recommendations. We stayed at Monikas on Monday night and we did the cable car about 2pm and didnt have to wait at all! The kids thoroughly enjoyed it and the snow at the top (they have never seen snow as we dont get it in Western Australia!) The staff were amused as my father wears shorts everywhere, so he was the one in shorts in the snow taking photos! Zakopane is a lovely place and we do hope to return one day. A reporter from my parents home town in Australia stayed and worked in Zakopane several years back (when he was travelling around the world). He said it was great and it didn''t disappoint!

Kind regards, Erin.